Naší Božence se narodilo celkem 9 úžasných štěňátek dobrmanů:
2 černé holčičky
1 černý kluk
4 hnědé holčičky
2 hnědí kluci
Na září 2024 proběhne krytí naší Pepinky (Mustang Antis).
Naší Božence se narodilo celkem 9 úžasných štěňátek dobrmanů:
2 černé holčičky
1 černý kluk
4 hnědé holčičky
2 hnědí kluci
Na září 2024 proběhne krytí naší Pepinky (Mustang Antis).
Copyright © Dobrmani.com Veškerý grafický, textový a jiný obsah či součást těchto stránek je předmětem autorského práva ve smyslu Autorského zákona č. 121/2000 §11.
Na národní výstavě v Olomouci se poprvé výborně prezentovala část vrhu D:
Dark Diamond di Brittasgang, třída štěňat, Velmi nadějná 1
Desert Rose di Brittasgang, třída štěňat, Velmi nadějná 1
a také jejich matka, naše
Corleona Lady di Brittasgang, třída vítězů, Výborná 2
Všem blahopřejeme a přejeme hodně štěstí na dalších výstavách.
News: V článku naleznete reportáž z výstavní akce.
V sobotu, 8. ledna 2011, se konala výstavní premiéra dvou z našich D děťátek. Na národní výstavu do Olomouce kromě nás, vyrazili Míša a Zdenda s Daiem (Dark Diamond di Brittasgang), Zuzka a Tonda s Helgou (Desert Rose di Brittasgang). Oba dva nám udělali obrovskou radost výbornou prezentací a ze své výstavní premči si odnesli titul Velmi nadějný 1 s hezkým posudkem. Pan rozhodčí, J. Mravík (SK), obvzlášť Helgu a její paničku pochválil za výborné předvedení a Helgu ohodnotil velmi pozitivním komentářem. Helga i Dai byli pozváni i do závěrečných soutěži. Oba z toho máme velkou radost a děkujeme za výbornou reprezentaci.
Co se týká nás, na výstavu jsem také přihlásila i jejich maminku, naši Růženku (Corleona Lady di Brittasgang). Růženka je již v dobré kondici, začíná být opět dobře osvalená a myslím, že s nadcházejícím jarem, které vybízí k dlouhým procházkám, bude její postava opět velmi dobrá. Na tuto výstavu jsem vyrazila s mojí kamarádkou Karolínou a Sendynkou (Baby Brittannica di Brittasgang). Na Moravu jsme jely v typicky holčičím složení již den předem s plánem přespat v našem rodinném bytě v Blansku. Bohužel nás obě nečekaně skolila nepříjemná chřipka, což naše plány trochu pokazilo. Naštěstí jsem neměla ráno horečku, a tak jsem věděla, že řízení zvládnu. Možná i díky velkému těšení se na vystavování, které jsem v poslední době absentovala, a ještě většímu těšení se na naše déčka, jsem byla pevně rozhodnutá, že pojedu. Bohužel Kája byla na tom hůře, a tak jsme se nakonec domluvily, že se pro ni vrátím po výstavě.
Vystavovali jsme v menší hale a díky velké obsazenosti berňáků, kteří byli vedle nás a kteří obsadili i místo u našeho kruhu, bylo v hale brzy velké horko a nedýchatelno. Odložili jsme tedy zimní bundy a věnovali se výstavě. Bohužel díky indispozici Karolíny jsme nemohli předvést náš duo handling, a tak se nám Růženka nevypnula přesně tak, jak jsme potřebovali. Slovenský rozhodčí pan Mravík, který posuzoval ten den i mimojiné anglické buldoky a rotvajlery, tituly šetřil, padali nejen Velmi dobré, ale ve dvou zmíněných plemenech i D. Celkově si však myslím, že byl nepředpojatý a nestranný. Proto mě potěšilo, že Růženku pochválil a dokonce jí označil i za fenečku s výbornými přednostmi a odbržela od něj známku Výborná 2 (titul první feně zadán nebyl). Chtěla bych tímto poděkovat Vítkovi, který zastoupil nemocnou Karolínu, a pomáhal mi i se Zuzkou s předvedením Růženky, oběma patří můj velký dík.
Ráda bych také zmínila, že se na nás přijeli podívat a morálně nás podpořit majitelé Doylíčka, Karel a Draha. Z Doylíka roste moc hezký dobrman a my jsme moc rádi, že jsme ho mohli alespoň vidět.
Po vystavování jsme si udělali příjemnou krátkou pauzu a Růženka s Helgou se konečně mohly proběhnout v malém výstavním parčíku. Helga se s páníčky zúčastnili i odpoledních soutěží o nejhezčí štěně dne a reprezentovala dobrmany (za zmínku zajisté stojí, že v odpoled. sout. 3. místo v mladých vítězích vyhrál Noris Halit Paša, který má stejnou prabábu jako Helga). Helgu i odpolední vystavování moc bavilo a paničce Zuzce se také líbilo. Fotečky tentokrát bohužel nejsou, proto slibuji, že příště se polepšíme. Děkuji všem za úžasnou fandící atmosféru a brzy opět na viděnou.